Tisztelt Páciensünk!


Az alábbiakban néhány fontos információt talál a vizsgálatokkal kapcsolatban.
 

1. A Centro-Medical Diagnosztikai Magánrendelő az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért OEP térítéses vizsgálatot nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátás lehetséges.

2. Az előzetes bejelentkezés és időpont előjegyzés minden esetben kötelező, melyre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség. Levélben és e-mailen történő megkeresésre nem áll módunkban válaszolni.

3. Az alkalmazott képalkotó diagnosztikai vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat és konzultáció elvégzését, melyre XI. kerületi rendelőnkben is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében. Előfordulhat ugyanis, hogy nem MRI vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt (vizsgálati régiót) kellene megvizsgálni, amit páciensünk betegnek gondol. Rendelőnk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálati régióra vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens figyelmeztetés ellenére olyan testrész vizsgálatát kéri, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálati régiókkal.

4. Kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: karbamid, kreatinin, GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra a laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a natív (kontrasztanyag nélküli) vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában. Kontrasztanyagos vizsgálatot kizárólag szakorvosi írásos javaslat alapján végzünk, a páciens külön kérésére nem!

5. MRI berendezésünknél 115 kg a súlyhatár. 115 kg felett nem áll módunkban a vizsgálatot elvégezni.
 
6. Rendelőnkben mellkas, szív, has, kismedence, emlő, prosztata és here MRI-vizsgálatot nem végzünk.

7. Rendelőnkben egészségpénztári kártyával és bankkártyával történő fizetés nem lehetséges.
 
8. Az MRI-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, bal térd, stb.). Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz), a végtagi ízületek (váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka).
 
9. A vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db CD lemezt a képanyaggal, amelyet a vizsgálat után azonnal odaadunk, illetve a szöveges radiológiai szakorvosi értékelést, melyet maximum 3 munkanapon belül a kívánt módon eljuttatunk pácienseink részére (e-mail, személyes átvétel). Leletet nem postázunk. A vizsgálat ára nem tartalmazza a lelettel kapcsolatos radiológiai szakorvosi konzultációt és felvilágosítást.